tiistai 24. elokuuta 2010

mamman muffinseja..

Heippa. Kiirettä riittää, lapsi on oppinut kävelemään ja alkusyksyn synttäriputkikin on päällä. Ompeluksille ei kovinkaan ole ollut aikaa, jotain on kyllä työn alla. Ja tietokonekin on ollut lakossa jostain syystä.
Tässä yhtenä päivänä löysin joltain jenkkisivustolta ohjeen vauvaliiduista ja päätin kokeilla. ajattelin että pian on aika meidän pienokaisen päästä taiteilemaan ja ennen kun mehiläisvahaliituja ehtii ostamaan voisi käyttää hyväksi sen mitä jo löytyy ennestään.

Ladoin vanhat , jostain syystä säästyneet koululiidut muffinssivuokiiin ja laitoin uuniin.

2oo astetta... Niinhän sivulla luki.. Pian alkoi hieman haisemaan oudolta ja uuniin kurkatessa pöllähti vaarallisen oloinen savupilvi. Äkkiä sulaneet liidut pihalle ja läpiveto taloon. Tutkin vielä ohjetta ja juu 200 Fahrenheittia, ei celciusta. Ohhoh, olin sitten tehnyt poltettuja liituja. Niitä olisi pitänyt sulatella siis 15-40minuuttia 90c asteessa, mutta ihmeekseni ne näytti unnistuneen ainakin jollain tavalla vaikka olivat tulikuumassa uunissa vain hetken. Aluksi luulin että värit olivat sekoittuneet, mutta kääntöpuolelle jäi kirjavuutta sentään.



Tätä minun konstia  en tietenkään kenellekään suosittele. Ja muutenkin vain omalla vastauulla. Eihän tuollaisia ohjeita muutenkaan saisi lähteä käyttämään ja jättää omia aivoja narikkaan. Ihan hienot, taitavat kuitenkin joutua odottamaan jonkin aikaa, ettei Neiti B laita niitä enää suuhun.

3 kommenttia:

  1. Tuohan on aivan loistava idea!
    Meillä on hirvittävä määrä pieniksi pätkiksi käytettyjä ja katkenneita liituja joista kukaan ei oikein saa kiinni. Taidanpa minäkin sulatella ne tuollaisiksi.

    VastaaPoista
  2. Joo, suosittelen sitten mielummin silikonivuokia, koska kaikki omani ei lähteneet puhtaiksi. Muita vinkkejä en osaa antaa, kuin että tuskin ne höyryt jotka sulatetuista liiduista nousee ovat kauhean terveellisiä, joten lapset pihalle ja varovaisuutta. Niin myrkyttömät liidut ois toki parhaat..

    VastaaPoista