torstai 26. elokuuta 2010

Meidän pieni yksivuotias

Olikos tämä se kotona lasta hoitavan vanhemman päivän rankka osuus: Eilistä kakkua ja kahvia nautiskellen pientä blogipäivittelyä. Lapsukainen nukkuu parvekkeella ja Hesari odottelee.
Pidot jatkuu viikonloppuna kun tyttären synttäreitä päätettiin juhlia kahtena päivänä. Ensin lasten kutsujen merkeissä ja viikonloppuna vielä isovanhempien kanssa. Suunnitelmissa oli kotitekoiset kakut, hauskat hatut, mekko Neidille ja kodin koristelu, lahjoista puhumattakaan, niin tai siivouksesta, huh. Hattuja lukuunottamatta kaikki toteutui jo eilisillä kutsuilla ja olen tyytyväinen. Ja oli kelpo kemut.

 Kesällä olin jo leikellyt mekkokankaat kierrätyskankaista. Pussilakanaa ja tyynyliinaa Fidan ja Pelastusarmeijan kätköistä. Brodyyriä kaapin pohjalta miehustaa koristamaan. Kaava on Tenavien tamineet kirjasta, samaa mekkokaavaa olen aiemminkin käyttänyt, nyt vain ilman hihoja.
Jotenkin se ei tässä vaiheessa näyttänyt riittävästi syntymäpäivämekolta, joten väkersin sitten rinnukseen pikkuruusukkeen.
Hiuksiin tein vielä pinnin. Pohjana napsahtava vanha peruspinni, sitten kangasruusuke ja päällä itse päällystetty nappi. Tilasin keväällä nappeja ja työkalun tähän hommaan kangastukusta. Taitaa lapseni saada aikamoisen läjän pinnejä tulevaisuudessa. Hetkessä valmis ja tosi sievä minusta..vaikkakin lienee tuo kuva hiukan tärähtänyt.

1 kommentti: