torstai 21. huhtikuuta 2011

T-paita-aika

Minustahan on tullut vallan nopea ompelija; taas päikkäreiden aikana valmistui uusi vaate ja vielä riisipuuro ja pannukakkukin. Taitaa mennä tämä täti pikkuisen kierroksilla. On ollut niin stressaava viikonloppu takana ja vastaukset useisiin kysymyksiin on nyt saatu ja nyt voi huoahtaa.



Eli tuotokseen; Vihdoin tuntuu että bodyjen käytön voi lopettaa. Joten voi alkaa tekemään niitä t-paitoja! Mallia otin Ottobren Hau hau-bodysta. Resorit on vähän vinksallaan, mutta kelpaa. Mietin tovin, että näyttääkö tämä nyt pojan paidalta, mutta väreihin on hyvä yhdistää punaista tai farkut -ei ole ainakaan liian hempeää tällä kertaa. Kaulus lörpöttää vähän, mutta paita on muutenkin reilu, 92 on koko ja meidän tyttö ehkä 85cm korkeintaan. Hyvää harjotusta, tämmöisiä voi tehdä lisää.
Nyt lapsukaiselle nousi kuume, joten pääsiäinen menee meillä ihan uusiksi..Katsotaan nyt, kai tähän kuitenkin jotain pääsiäisrientoja mahtuu. Suunnitelmissa ainakin pajunoksien koristelua, lammasruokaa ja munien maalausta. Ja kaikille pääsiäismunia tietysti. Hyvää pääsiäistä kaikille.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Mansikkamassut, mansikkanassut



Halusin tehdä tyttärelle ihan rehellisen collegepaidan, semmoista ei meiltä löydy ollenkaan. Kaavoja katsellessa päädyin hupulliseen versioon sen tekemisen vaivattomuuden vuoksi. Jotenkin olen kokenut ilman saumuria joustavat  resorikaulukset liian haastaviksi, joten jotenkin erilainen kaulus oli löydettävä. Mietin kiejekuorikaulusta ja nappilistaakin, mutta ranglan-huppari vei voiton. Kaava oli helppo ommella ja toteutus kesti tosiaan siksakkia surruttelemalla vain yhdet päikkärit, Jei!
Aplikoinnit alkaa meillä olemaan kenties pian suosiossa kun tyttönen tunnistaa ja osaa jo sanoakin eri eläimet, herkut ja muut elämän tärkeät asia ääneen. Resorin värin määrittää tällä kertaa tuo mansikka, mutta myös Eurokankaan suppealla valikoimalla oli toden totta asian kanssa tekemistä. Collegekangas vai mitä tämä ihanan pehmeä materiaali nyt onkaan on joskus Eurokankaasta kotiin kulkeutunut. Innostuin kyllä näiden joustavien matskujen ompelusta, vaikka vähän olen niitä vierastanut salaa.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

No onhan se soma

 Moi.
Vaalitenttien aikana muotoutui virkaten puuvillalangasta lapsukaiselle kesämyssy. Lisäilin silmukoita ihan fiiliksen mukaan siinä tehdessä ja arvio meni aika hyvin, juuri passeli koko. Somisteeksi kyhäsin pikkukukan ja vielä helmi keskelle. Samaisia lankakeriä löytyy vielä eri väreissä jemmasta, näitä tulee siis varmaan tehtyä lisää. Mun mielestä hattuja ei voi olla liikaa, vai mitä!

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Raikasta ilmaa



Tyttömme kaipasi uutta hupparia pilvihupparin tilalle. Meillä hupparit on kovasana ja lapsukaisen lempivaate se on myös. Käytin siis jo kaikille tuttua fleecehupparin kaavaa apuna, osa kaavoista puuttui ja ulkomuistista koitin piirrellä. Jotenkin kumma tästä mallista on aina tullut, hartioista leveä ja rinnasta pörheä, eikä huppukaan oikein ole kohdallaan. Lapsi on kuitenkin  ihan haltijoissaan. Kangas on blogiarvontavoitto ja kanttaus jämäpuuvillaa. Aivan kauhean vaikeaa oli kanttausta tehdä, mutta kun kanttinauhalla olisin päässyt tosi helpolla -niin kai sitä oli vaikeimman kautta mentävä. Kaksi nepparia edessä riittää, kun jotenkin sain tästä alhaalta levenevän :) Mua kiehtoo nyt pukea tyttönen reippaisiin  väreihin, vähän arastellen lähdin tätä kangasta testailemaan. Hullluilta päiviltäkin mukaan tarttui vain tummansinistä ja valkoista-rentoa merimieshenkeä.Niihin ostoksiin passaa kyllä hupparikin kanttauksensa vuoksi.