maanantai 31. tammikuuta 2011

Taantumus


Viimeviikot ovat käsityörintamalla olleet hiljaisia. Ilmeisesti tietokoneen käytön ja ompelemisenkin aiheuttamat hartiakivut ovat aiheuttaneet suoranaista kuvotusta koko blokkailutouhua kohtaan. Tuntui että tulee migreeni mistä tahansa, päivittäin jouduin kääntämään tilkkutyynyn sohvalla tilkkupuoli alaspäin, ettei tullut paha olo-ja en siis ole raskaana, vaikka oireesta voisi niin päätellä. Kaikki värit vilisee. Nyt olo on jo parempi kun on keskittynyt vähän muuhun kuin hartioiden rasitukseen. Ulkoilua on tässä perheessä nyt lisätty. Iltaisin mennään pienokaisen kanssa lumitöihin, ettei nukutukseen menisi niin kauan, on onneksi toiminutkin. Kevät-talvi on ihana ja kyllä se saa hymyilemään kun vettä joinakin päivinä jo tippuu räystäiltä. Pienen kierroksen blogeissa tein juuri ja jo alkoi ideat hyppimään pitkin seiniä mitä kevääksi olisi tyttärelle päälle puettava ja ommeltava. Ainakin pipo ja hattu saralla riittää tekemistä. Jo aiemmin tehtyihin takkiin  ja huppariin pipot on myös suunnitteilla. Ohut puuvillatakki lämpimille päiville, siihen sitten pipo ja lippahattu takkiin sopiviksi. Mietin tytölle jotain puolipitkää takkia, että menee tunikoiden ja mekkojenkin kanssa, vaikka ulkoilutakiksi tuleekin. Eli sitten niitä tunikoita..Kannattaakohan tehdä kesäksi kaikki pitkillä hihoilla..että suojaisi siltä auringolta.Mitäs vielä.. Hiuspantoja.. ja pikkulaukku itselle..Ja mistä tilaisi kankaita..Hmm..tämä suunnitteluvaihe se hauskinta on, saa sitten nähdä mitä tulee edes tehtyä. Ja mikä olisi se meidän väriskaala..Violettipohjainen on tuo tuhdimpi kevät-takki, mutta kunhan siitä päästään niin ehkä ruohonvihreä ja pinkki tai turkoosi vai helposti likaantuva vaaleankeltainen tai olisiko aika raikas tummanruskea valkoinen, joka kävisi kaiken kanssa...Ja tähän mietteeseen, Moikka.

maanantai 17. tammikuuta 2011

Voittajille onnea!

ARVONTA on siis suoritettu. Kiitokset kaikille osallistuneille. Paljon sain uusia blogeja , joihin pistäytyä. Yllätyksekseni osallistujista suurin osa on sellaisia, joiden kommentteihin tai blogeihin en muuten ole törmännytkään. Se oli hauska yllätys!

No niin ja voittajiin :   Palkinnon nro 1 voittaja on REMUTTAJA
                              Palkinnon nro 2 voittaja on MISU
                              Palkinnon nro 3 voittaja on RIIKKA

Onnea voittajille ja voittajia pyytäisin laittamaan osoitetietoja sähköpostiin carulaq@gmail.com
Ja kaikille tervetuloa lukijoiksi (Ihan kaikkia osallistujiksi ilmoittautuneita en kyllä lukijapaneelista löytänyt) ja toivottavasti tulette joskus heittämään jonkun kommentin.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Tilkuista tarinaa



Tilkkuja tilkkuja, olen löytänyt lajini. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin leikellä ihania kankaita tilkuiksi, löytää pieni pala jotakin jämäkangasta, josta ei saa tehtyä enää mitään, paitsi tietysti tilkun! Ja sitten vain järjestelemään tilkkuja mieluisaan järjestykseen, loputon tunnelmien ja värien kirjo. Kirsikkapuun blogin inspiroimana päätin kokeilla tilkkutyynyn tekoa. Kaapeista ei löytynyt riittävästi käyttöä vailla olevia puuvilloja, joten jostakin niitä tarvittiin, mieluiten puoli-ilmaiseksi. Lankesin Kodin anttilan alennusmyynneissä pariin isokuvioiseen ruusukankaaseen, vihreään ruutukankaaseen ja sinivalkoiseen raitakuosiin. Kotiin tullessa katselin että kylläpäs tuli valittua rumia kankaita...Mutta kun tilkut oli leikattu, olin jo eri mieltä. Olohuoneen isot ruskeat sohvatyynyt saavat nyt sitten kyytiä. Tämä sinisävyinen tyyny syntyi ensimmäisenä. Seuraavista en vielä osaa sanoa. Taustakankaaksi kirppikseltä löytyi sopivasti tämä valkoinen, tanakka vanha sovituskopin verho..se riittäisi kaikkiin kuuteen tyynyyn. Meillä on täällä välillä tilkkumeri ja väreissä riittää nyt pohtimista. Mitäs tykkäätte? Taitaisi mennä liiallisuuksiin jos kaikkiin tilkkuja lykkäisin.


No sitten kirppikseltä löytyi myös tämä ihana tyynyliina. Ihana kuosi, meidän koira sai tästä pedin. Lisäksi neiti B järjesti kohtauksen samaisella kirpputorilla kun ehdotin kotiinlähtöä ilman tätä autoa. Äidiltä oli kaiken kukkuraksi jäänyt lompuuki kotiin, joten itkusta ei meinannut tulla loppua-äidilläkään ;). Illalla isi onneksi kävi pirssin noutamassa neidille. Varmasti olisi riittänyt että hetki oltaisiin tällä leikitty, mutta potkuauto meiltä vielä puuttui.Tässä vielä Akun upea auto ja uusi ylpeä omistaja.

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Sunnuntain surautus



Joihinkin kuoseihin ei vain kyllästy. Tytölle tein kietaisumekon tästä ohuesta pilvitrikoosta. Mallia otin aiemmin tekemästäni kietaisupaidasta, sitten vähän vain levensin ja pidensin. Hihansuissa käytin kuminauhaa alalankana ja kankaan reunat ja helman hurruttelin tiheällä siksakilla. Kaitaleena on ihan vaan collegekangassuikaletta, taitaa olla vähän turhan jykevää tähän tarkoitukseen, mutta väri oli niin kiva.  Yleensä voi valita haluaako kuviinsa pehmeän piirron, minulla se on nyt kamerassa vakiona, lapsi kun on linssiin sormensa kerran laittanut, niin siinä jäljet on ja pysyy;)

lauantai 1. tammikuuta 2011

Jo joutui armas arvonta..

Mietin motiivia arvonnan järjestämiseen ja suurin syy on se että haluaisin tietää keitä sivuillani poikkeaa, kenties joku muukin säännöllisesti kuin vain lukijapaneelissa jo olijat. Saisimmekohan jotakin jutteluakin näin aikaiseksi. Toinen syy on  tietysti vilpitön ilahduttamishalu, kun itsellänikin arpajaisonni on blogiarvonnoissa suosinut, niin tiedän että se kyllä piristää. Ja kolmas syy, eikä edes ihan vähäpätöisin, on tilan saanti  kaappiin.Tälläkertaa arvon kankaita, en toistaiseksi tiedä onko teidän lukijoiden joukossa niitä, jotka eivät ompelua harrasta.

No niin siis itse ARVONTAan, palkintoja arvotaan kolme. Kangaspalat ovat erikokoisia, kaikki kuitenkin noin 0,5-1,5 metriä. Arvonta on vain lukijoille. Yhden arvan saat jos olet tai tulet lukijaksi, toisen arvan saat linkittämällä  ylimmän kuvan blogiisi. Kommentoimalla tähän olet siis mukana ja ilmoitathan kommentissasi montako arpaa lunastat ja mihin arvontaan osallistut. Jokainen voi osallistua vain yhden palkinnon arvontaan eli vain yhteen arvontaan! Arvonta-aika on 1.1.11-16.01.11 saakka. ONNEA ARVONTAAN!!!!
Arvonta nro 1. Ajoneuvotrikoot
Arvonta nro 2. Pikkukuvioinen elastaania(?), pallokangas pikkuryppyistä keinokuitua (?) ja kukallinen puuvillaa
Arvonta nro 3. Pikkukuvioinen puuvillaa, pallotrikoo, Marimekon puuvilla