perjantai 26. marraskuuta 2010

Kylmät on yöt, kylmät on päivät



Siis niin aivan ihanaa, että on lunta. Meillä ollaan tervehdytty siinä määrin,että hetkeksi maltetaan jo äidin sylkystä poiskin tulla. Ulkona ollaan ihmetelty lunta ja minä olen pukenut ja riisunut ja pukenut..Meidän neiti on nukkunut koko elämänsä ajan päiväunet pihalla ja tämmöisten pakkasten tultua on ollut sitten jännittämistä, että paleleeko se kolme tuntia nukkuva pikkuihminen tuolla pihalla rattaissaan. Tällä hetkellä vielä kun on nuha ja yskä edelleen päällä, on se huolestuttanut kovasti. No nythän näihin pakkasiin on jo totuttu ;) Lampaantalja alle, kauheesti lämpimiä vaatteita, turkistöppöset jalkaan ja rukkaset käteen, sitten makuupussi ja villapeitto ja rattaiden jalkapussi..Hyvin on tarennut. Turkistöppöset löytyi marketin alelaarista ja ovat mahtavat. Rukkaset on kierrätyksestä. Äitiyspakkauksen makuupussin olen koristanut Marimekon kirahveilla.

Yöllä meillekin on hiipinyt kylmä sisään, eikä siinä mitään kun peiton alle kömpii, mutta meidän neiti ei peitosta pidä. Etsiskelin kaupoista lämpimämpiä pyjamia ja sitten hoksasinkin, että se pitää tehdä itse.
Tämä "saunatakki" on siis jo vanha tuttumme. Mutta se on  jäänyt niin vähälle käytölle, että kun tein kaveriksi pyjamahousut omalla kaavalla, niin kokonaisuus on ihan ok. Nyt voi aamulla nostaa lämpimän mytyn viereen:) Joustofrotee on Eurokankaasta ja tähtitrikoo kaikille tuttu, eiks juu. Joustofroteeseen en oikein ole ite syttynyt, jotenkin se on varsinkin tytölle jotenkin resunen materiaali. Kuitenkin monessa blogissa siitä on tehty ihania juttuja. No meille se kelpaa tästä lähin ainakin talviyöpeihin, se pitää muistaa. Eiköhän nautita talvesta, Tämä täti lähtee nyt lämmittämään glögiä ja täytyy kai sitä vähän suklaatakin ottaa. Vai ehkä tiraus punaviiniä glögiä täydentämään.

tiistai 23. marraskuuta 2010

Ranskalainen riihitonttu



Heipä hei. Yleensä kirpputoreilta ei meidän neidille ole mitään kummempaa löytynyt, jotain perusvaatteita on sieltä harvakseltaan mukaan tarttunut. Nyt kuitenkin tuntuu, että nämä olivat löytö, josta tuli kyllä hyvä mieli. Isokauluksinen body näyttää olevan Name it:in ja sitten tämä aivan ihana "riihitontun mekko" Infinityn..oli mitä oli, mutta ihana asukokonaisuus. Vaihteeksi aika aikuismaiset värit meidän pikkutytöllä ..
Kyllä ihastelijoita tällä nuhanenällä riitti kun minun synttärikakkukesteillä nämä vetimet oli päällä.

Puitteet oman syntymäpäiväni onnistumiseen oli hyvät, mies teki tosi hyvän kakun ja sain lisäksi niin paljon lahjoja, että olin ihan hämmästynyt. Lapsukaisen flunssa ja hampaidentulo pitävät kuitenkin oman oloni aika nuutuneena. Harvoin on nimittäin meillä valvottu yöllä näin paljon ...Lisäksi päivällä pitää neiti B:n olla sylissä lähes kokoajan, kun on niin väsynyt ja herkkänä.
No sitten loppukevennykseksi..Tämä äiti innostui tekemään piitkän kaulaliinan, tässä se on laadunvalvonnassa ja pian myös käytössä. Pinkkejä nappeja haeskelen tähän että niillä vielä kiinnityksen laittais, eli monta kertaa kaulan ympäri ja napeilla kiinni, no katsotaan tuleeko tehtyä.

tiistai 16. marraskuuta 2010

Kuulumisia.


Meidän kodin isänpäivään herättiin innolla, vaikkakin yläkerran yksin jätetyt koirat haukkuivat yöllä kahteen asti ja estivät tehokkaasti meidän unet. Onneksi neiti B:tä moinen möykkä ei haitannut.
Isin annettiin nukkua vähän pidempään ja me sitten tytön kanssa valmisteltiin aamiainen ja tehtiin viimenen silaus ite tehdylle kinuskikakulle. Kakun onnistuminen vähän jännitti, kun ensikertaa kokeilin, mutta siis järkyttävän hyvää. Kinuskikissan ohjeella tein. Tällä kertaa oli tehty kortteja sormiväreillä ja niiden taakse sitten laitettu mustavalkokuvia meistä kaikista. Lahjaksi annettiin pipo, jonka äitini pyynnöstäni oli neulonut ja villapaita, joka oli kotoisin ihan kaupasta vaan. Ehdittiin ulkoilla kaikki yhdessä koira mukaan lukien, kerrankin nähtiin aurinko;) Lammaskaali nostettiin uunista kun tultiin sisälle.

No joulukuuhan se tässä jo häämöttää ja joulukalenteria pitäisi ruveta täyttämään. Lahjat oli tarkoitus hommata jo marraskuun aikana,mutta ei se nyt ihan niin taida mennä. Joko pitäisi laittaa jouluvalot, tuollahan on niin pimeää, että valoja ei voi olla liikaa. Lapselle lahjalistalla on ainakin joku lämmin luksuspyjama ja tyttömäiset Aino tai Reinotossut, jos vain löytäisi jotkut söpöt. Sitten nukke ja jotain vielä...

Käsitöiden saralla on hiljaista, mutta intoa löytyisi kyllä. Kirpputorilta toin kotiin tämmöisiä namusia, mitähän näistä tekisi tai mihin laittaisi.. Snapseja meillä harvemmin juodaan. Kiitos taas uudelle lukijalle.

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Pieni kesäinen istuin

Olen raahannut pian kymmenen vuotta matkassani tätä Amerikan mamin jäämistössä ollutta pallia. Alkuun se toimi käytössä, mutta viimeiset viisi vuotta se on lojunut kellareissa odotellen kunnostusta ja inspiraatiota. No nyt sen aika tuli. Vanhat superloonit suurin piirtein karisivat pois päällisen alta, sitten vain uutta tilalle Etolasta ja ja..Kankaiden ja kuvioiden valinta oli se hauskin osuus ja vaikein myös.
Loppujen lopuksi aika kesäiset fiilikset tästä tulee pintaan, mutta ei tämmöistä kovin tummilla väreillä voinut tehdä. Ja kirjavuuttakaan ei voinut välttää, koska kovin montaa yksiväristä kangasta en omista ja tarkoitus oli päästä samalla pikku rippeistä eroon. Kuvassa tuo vaalean punainen on bambi, erottuu hiukan huonosti värinsä vuoksi ja mietinkin vielä pitäisikös se kuitenkin tikata jollain räikeällä...Tämä on oiva ratsu tyttären mielestä ja apujakkaranakin pitkään toimiva.

tiistai 2. marraskuuta 2010

Pikkujuttuja vain..

No piti tulla tänne näyttäytymään.  Keittiön verhon jämästä tuli tehtyä pussukka muovipusseille. Kangas on tietysti Marimekon lumimarja.
Paljon olisi ompelulistalla vastaavanlaisia pussukoita. Sipuleille ja valkosipuleille ainakin voisi tehdä, mutta kun meillä roikkuu keittiössä jo niin  moni muukin asia, että vielä mietin jotain muuta vaihtoehtoa.


 No sitten.. virkkauksen saralla omaperäisiä kokeiluja..."kaava" on oma ja virkattu pylväinä puuvillalankojen jämistä. Tämä pikku-herra oli siis aluksi possu, jolla ei kyllä ole häntää, sen sijaan tarkoitus alun perin  oli tehdä kettu, mutta se oli tosi vaikeaa;) kuten kuvasta näkyy.


Tänään tämä Nalle-Tohelo sai päälleen vaatteet ja silmätkin viimein, niin alkoi persoonakin asettua paikoilleen. Tämmöisten teko on tosi hauskaa, eikä tarvinnut olla oikein mitään, kaikki tarpeet löytyi  kaapin pohjalta. Se mikä on tämän nallukan elämän tarkoitus, on vielä kaikille epäselvää.